Slotconcert Kinderen Maken Muziek

Ook het slotconcert van Kinderen Maken Muziek voor Drentse en Groningse deelnemers vindt plaats tijdens het EchtErik Festival!

Eigenlijk is het meer een slotfestival dan een slotconcert geworden, want meer dan 300 kinderen in meer dan 40 popbandjes van verschillende projecten zullen optreden tijdens het middagprogramma van het EchtErik Festival dat wij samen met een aantal partners die actief zijn in de popeducatie organiseren.

Want naast de optredens van de kinderen van de KMM-projecten Popschool Borger en De Rijdende Popschool zullen ook bandjes optreden van bandjes van Verhart Muziek Educatie uit Tweede Exloërmond en van 2 basisscholen uit de stad Groningen die mee hebben gedaan aan schoolprojecten van Via Scala.

Maar op 17 juni om 16.00 uur wordt de derde editie van Kinderen Maken Muziek voor de provincies Drenthe en Groningen officieel afgesloten met een slotconcert.

Professor Evert Bisschop Boele zal het slotconcert openen met een kort verhaal over het belang van muziekeducatie. Bandjes van Popschool Borger en Popscgool Westerbork zullen optreden. En ook bandcoach Tom van der Neut van De Rijdende Popschool zal met zijn band The Big Top een optreden verzorgen tijdens dit slotconcert!

Het slotconcert Kinderen Maken Muziek wordt mede mogelijk gemaakt door het OranjeFonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

 

Vergelijkbare artikelen