Het EchtErik Festival is hét festival voor Noord Nederlandse popmuziek en popeducatie.

Op 17 juni 2017 was de eerste editie van dit festival in Martiniplaza in Groningen.

Het festival dat vrijwel uitsluitend door vrijwiligers wordt georganiseerd is opgezet als een benefietevenement voor De Rijdende Popschool, die op het festival veel van zich zal laten zien en horen. Daarnaast biedt het festival veel workshops, lezingen en optredens van bekende bands en artiesten.

Het festival in 2017 werd geopend door Kraantje Pappie met een lezing. Daarnaast waren er optredens van verschillende artiesten, waaronder traumahelicopter, Sväva, It Dockumer Lokaeltsje, Electropoëzie (met Harmen Ridderbos van Town of Saints), Kanipchen Fit, Robin IJzerman, Silke Music, The Big Top en City of Life.

Het EchtErik Festival wordt gerealiseerd in samenwerking met De Rijdende Popschool en Netwerk Popeducatie Groningen.

Over EchtErik 

EchtErik is een radioprogramma dat talenten in de Noord Nederlandse popmuziek graag een podium wil geven en ze de kans wil geven zich te ontwikkelen.

Vanuit dit uitgangspunt is de organisatie van het EchtErik festival een logische zet voor het team.

Erik Glazenburg en Peter Jurgens begonnen in 2008 met het vullen van een loos uurtje non-stop muziek bij Radio Winschoten. Later ontwikkelde dit zich tot het platform van de Noord Nederlandse Popmuziek EchtErik.

In 2014 verhuisde de thuisbasis van EchtErik naar Radio Compagnie in Sappemeer en werd het programma al gauw op meerdere lokale stations uitgezonden zoals RtvZOo (Zwolle), Havenstad FM (Delfzijl) en Haren FM. Ook in het nationale alternatieve popmuziek wereldje werden ze opgemerkt, zodat EchtErik al gauw op het landelijke IndieXL (internet) te horen was.

Omdat er steeds meer belangstelling was voor Het platform voor de Noord Nederlandse muziek van EchtErik, waren ze al gauw te horen vanuit diverse locaties, zoals de finale van de Popgroningen Talent Award vanuit Club Vera in Groningen. Ook zonden ze uit vanaf diverse locaties in het centrum tijdens Eurosonic Noorderslag.

Inmiddels zijn er 4 presentatoren en 3 technici betrokken bij EchtErik en worden ze uitgezonden bij 12 omroepen: RTVGO!, Radio Compagnie, Rtveen, RtvZOo (Zwolle), Tynaarlolokaal, IndieXL, Haren FM, Havenstad FM, Radio westerkwartier, Omroep Sudwest en het Friese Radio Middelsé.

Sinds 8 januari zijn ze weer terug bij hun oude liefde en maken ze de radioshow vanuit de hypermoderne studio van RTV GO!